4. Pješadijska brigada

Četvrta brigada u poplavljenim područjima

20.5.2014

Četvrti dan od izbijanja katastrofalnih poplava, a u skladu sa zahtjevima Kriznih štabova sa ugroženih područja, pripadnici 4.pješadijske brigade bez prekida aktivno učestvuju u pružanju pomoći civilnim strukturama. Ispunjavajući svoje profesionalne obaveze, ova jedinica do sada je angažovana sa 128 svojih pripadnika, 12 terenskih vozila, cisternom za pitku vodu i priručnim inžinjerijskim sredstvima.

Timovi ove jedinice aktivno su angažovani na distribuciji humanitarne pomoći, dostavi pitke vode te izradi nasipa.

Tokom proteklih dana pripadnici 3.pješadijskog bataljona svakodnevno su vršili distribuciju humanitarne pomoći i pitke vode na relaciji Tuzla-Čelići-Srebrenik, dok su pripadnici artiljerijskog bataljona zajedno sa britanskim timom bili uključeni u spašavanju i evakuaciji stanovništva na području općine Bijeljina te prevozu humanitarne pomoći i materijala za izgradnju nasipa. Pripadnici prvog pješadijskog bataljona uključeni su u prevoženju humanitarne pomoći na prostoru Brčkog i Doboja.

U toku jučerašnjeg dana pripadnici 2.pješadijskog bataljona zajedno sa pripadnicima MUP-a RS, dobrovoljcima i lokalnim stanovništvom uspjeli su da ojačaju nasip na kanalu Drašnica - Donje Crnjelovo i time spriječe dalje izlivanje rijeke Save.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH