4. Pješadijska brigada

Obuka iz protupožarne zaštite u kasarni „Miralem Jugo“

18.6.2014

Shodno realizaciji planirane obuke na temu „Protupožarna zaštita“, u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču, 17.06.2014. godine izvedena je obuka pripadnika artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade.

Cilj obuke je osposobljavanje pripadnika artiljerijskog bataljona u rukovanju PP aparatima kao i obuka u spriječavanju požara.

Kroz teoretski i praktični dio obuke pripadnicima artiljerijskog bataljona su prezentirane teme „Zaštita od požara“,“Osnove i metode gašenja požara“,“Razvoj i širenje požara“ te „Gašenje požara u skladištima“. Izvođači obuke su bili profesionalni vatrogasci koji su svoje višegodišnje iskustvo prezentovali na veoma kvalitetan ali ujedno i jednostavan način. Obuci je prisustvovalo svo raspoloživo ljudstvo artiljerijskog bataljona.

Osim veoma korisne i kvalitetne obuke, dolazak Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar u kasarnu „Miralem Jugo“ se iskoristio za nastavak dobre saradnje pripadnika Oružanih snaga BiH sa civilnim strukturama grada Mostara što je i jedan od glavnih zadataka u misiji artiljerijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH