4. Pješadijska brigada

Tim IOM-a za očuvanje mentalnog zdravlja održao edukativno-iskustvenu radionicu sa pripadnicima 1. pješadijskоg bataljona 4. pbr OS BiH

3.9.2014

U duhu dobre dosadašnje saradnje Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Ministarstva odbrane BiH, na lokaciji kasarne „Ante Bruno Bušić“ u Livnu 02.09.2014. godine, održana je edukativno-iskustvena radionica na temu „Očuvanje mentalnog zdravlja“.

Stotinu pripadnika iz sastava 1. pješadijskog bataljona, 4. pješadijske brigade OS BiH  prisustvovalo je  edukativnoj radionici.

Cilj radionice  bio je približiti značaj mentalnog zdravlja vojnicima koji su bili angažirani na pomoći civilnim strukturama vlasti, na ugroženim područjima tokom katastrofalnih poplava, te u prepoznavanju i prevazilaženju problema koji se mogu javiti kao posljedica izloženosti stresu i traumi.

Radionicu sa svojim stručnim timom IOM-a, realizirala je gđa. Amra Šemić koja je na poseban način upoznala vojnike sa načinom pružanja pomoći, samopomoći i  načinima borbe protiv stigmatizacije vezanim za mentalne poremećaje.  

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH