4. Pješadijska brigada

Posjeta zamjenika komandanta NATO štaba u BiH 3.pješadijskom bataljonu 4.pješadijske brigade

10.9.2014

Delegacija NATO štaba u Sarajevu na čelu sa zamjenikom komandanta brigadirom Ole Asbjorn Fauskeom, u okviru projekta „Sigurna zajednica“, dana 09.09.2014 godine, posjetila je 3.pješadijski bataljon 4.pješadijske brigade OS BiH na lokaciji kasarne „Kosova“, Ustikolina.

Komandant 3. pješadijskog bataljona Fikret Bandić održao je informativni brifing i tom prilikom prisutne upoznao o trenutnom stanju i aktivnostima 3.pješadijskog bataljona.

Poslije informativnog brifinga  zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Ole Asbjorn Fauske održao je prezentaciju pripadnicima 3.pješadijskog bataljona u okviru projekta „Sigurna zajednica“, koji se implementira na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Brigadir  Ole Asbjorn Fauske je istaknuo kako je cilj ovog projekta unaprijediti saradnju između vojne i lokalne policije, te pribilžiti cijelom bh. građanstvu ulogu, aktivnost, viziju i ciljeve NATO-a u našoj državi. Također, brigadir  Ole Asbjorn Fauske upoznao je prisutne o trenutnim aktivnostima NATO štaba u Sarajevu.

U svom obraćanju zamjenik komandanta NATO štaba je izrazio zadovoljstvo na izuzetnom prijemu i gostoprimstvu.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH