4. Pješadijska brigada

Vojni atašei akreditirani u BiH posjetili kasarnu „Ante Bruno Bušić“

14.11.2014

U skladu s godišnjim planom saradnje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH sa asocijacijom vojno diplomatskih atašea, akreditiranih u BiH, 13.11.2014. godine, 13 vojno-diplomatskih atašea iz 10 zemalja posjetilo je kasarnu „Ante Bruno Bušić“ u Livnu.

Nakon uvodne riječi brigadnog generala Tome Kolende uslijedio je informativni brifing koji je održao komandant 1. pješadijskog bataljona / 4. pješadijske brigade OS BiH, pukovnik Dinko Ivković, a u cilju prezentiranja i približavanja kako kantona tako i grada Livna te misije i zadataka 1.pb vojnim atašeima. Pukovnik Ivković je istakao značaj zajedničkih vojnih obuka sa EUFOR-om koje 1. pb provodi u skladu s planom obuke.

Poslije informativnog brifinga slijedila je prezentacija naoružanja i opreme, te pokazna vježba pripadnika 1. pb i Britanskog kontingenta EUFOR-a na temu „Uspostava kontrolne tačke, pretres vozila i ljudi“.  Brigadir Michael Pesendorfer je u ime atašea uručio plaketu sa zastavama svih atašea akreditiranih u BiH pukovniku Dinku Ivkoviću.

Vojni atašei su izrazili svoje zadovoljstvo organizacijom i sadržajem ove aktivnosti te na kraju druženja posjetili Franjevački samostan, galeriju „Gorica“ i muzej.

Info-4.pbr


4 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH