4. Pješadijska brigada

Obilježavanje dana OS BiH u kasarni „Bilećki borci“ Bileća

1.12.2014

Povodom dana OS BiH 28.11.2014. godine u kasarni „Bilećki borci“ Bileća realizovan je „Dan otvorenih vrata“. Tim povodom je organizovan turnir u malom fudbalu između ekipa Granične policije BiH, bogoslovske škole „Sveti Petar Dabrobosanski“ iz Foče, Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ iz Bileće te ekipe 2. pješadijskog bataljona.

U zračnoj streljani u krugu kasarne je također upriličeno takmičenje u gađanju iz zračne puške između ekipa Centra Javne Sigurnosti Trebinje, srednje bogoslovske škole „Sveti Petar Dabrobosanski“ iz Foče, Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ iz Bileće i ekipe 2. pješadijskog bataljona.

U crkvi „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u krugu kasarne je održana liturgija u kojoj su učestvovali učenici srednje bogoslovske škole „Sveti Petar Dabrobosanski“ iz Foče i djeca sa poteškoćama u razvoju „Vedar osmijeh“ u Bileći.

Nakon završenih sportskih aktivnosti za sve učesnike „Dana otvorenih vrata“ je organizovan obilazak kabineta topografije i vatrene obuke u kojima su gosti mogli da se upoznaju sa naoružanjem i opremom kojim jedinica raspolaže.

Na poligonu „Vodena gradina“ je uspješno izvedena „STX“ vježba 2. pješadijske čete uz prisustvo predstavnika medijske agencije „INPUT“, koji su napravili prilog za emisiju „Naša snaga“.

Nakon završenih aktivnosti u vojničom restoranu je pripremljen svečani ručak, vojnički pasulj, za goste iz civilnih struktura koji su uveličali „Dan otvorenih vrata“ u kasarni „Bilećki borci“ Bileća.

Poslije uručenja zahvalnica, učesnicima se obratio Komandant 2. pješadijskog bataljona, koji se zahvalio učesnicima na posjeti i sportskom ponašanju tokom turnira te istakao značaj obilježavanja dana OS BiH kroz uspostavljanje dobrih odnosa sa civilnim strukturama.

Info- 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH