4. Pješadijska brigada

Druga klasa „Primarnog kursa za razvoj vođa” uspješno završili obuku

2.12.2014

U skladu sa Doktrinom obuke OS BiH, priručnikom Razvoj vođa u OS BiH, Pravilnikom o profesionalnom razvoju i konceptu Profesionalnog razvoja podoficira, u kasarni „Božan Šimović” u Čapljini, 28.11.2014. godine završen je „Primarni kursa za razvoj vođa” na nivou 4. pješadijske brigade.

U periodu od 28.10. do 28.11.2014. godine, kurs su uspješno završila 32 polaznika iz jedinica brigade.

Ceremoniji svečanog zatvaranja kursa prisustvovali su: direktor kursa, zastavnik Zoran Grmača, načelnik štaba 4. pješadijske brigade, brigadir Nihad Klinac, pukovnik Željko Rajković ispred Komande za obuku i doktrinu, te Glavni narednik NATO štaba u Sarajevu, Daglas Imfild.

Brigadir Klinac je u svom obraćanju istakao: „Svi zacrtani ciljevi koji su bili postavljeni pred direktorijat kursa i same polaznike u potpunosti su ispunjeni. Ovo vojno-stručno osposobljavanje i usavršavanje vođa je sticanje uslova za vođenje u profesionalnom razvoju unutar OS BiH. Kroz kurs ste dobili potrebno znanje, navike i vještine koje su Vam potrebne da budete uspješne vođe timova u svojim jedinicama u skladu sa vojnom doktrinom OS BiH.“ Po završetku obraćanja, polaznicima kursa su uručena uvjerenja o uspješno završenom kursu. Za postignute rezultate u realizacije kursa, određenom broj polaznika dodjeljene su stimulativne mjere sa nivoa 4. pbr OS BiH. Za najboljeg polaznika kursa proglašen je vojnik I klase Milan Vujović.

Info- 4. pbr

Postani pripadnik OS BiH