4. Pješadijska brigada

Parlamentarni vojni povjerenik i Komandant OK OS BIH posjetili kasarne „Miralem Jugo“ i „Božan Šimović“

10.12.2014

Parlamentarni vojni povjerenik BiH, Boško Šiljegović i komandant OK OS BiH, general major Dragan Vuković, 10.12.2014. godine posjetili su kasarne 4. pbr „Miralem Jugo“ Livač i „Božan Šimović“ Čapljina.

U pratnji parlamentarnog vojnog povjerenika bili su predstavnik Misije OSCE-a u BiH, gospodin John Martin i gospodin Željko Grubešić.

U kasarni „Miralem Jugo“, goste su primili komandant brigade, brigadni general Tomo Kolenda i pukovnik Enes Kubat. Na lokaciji “Božan Šimović” u Čapljini, visoke goste je dočekao načelnik štaba brigade, brigadir Nihad Klinac sa štabom brigade. General Kolenda je putem informativnog brifinga, visoke goste upoznao sa trenutnim aktivnostima brigade, težišnim zadaćama u narednoj godini, te sa izazovima sa kojima se brigada susreće u svom svakodnevnom radu. Komandant OK OS BiH, general Vuković je u svom kratkom obraćanju iznio pozitivne stvari i uspjehe u radu koje 4. pbr ostvaruje. Parlamentarni vojni povjerenik BiH, gospodin Šiljegović je iskoristio boravak u komandi brigade, te održao kratko informisanje pripadnika komande brigade o dosadašnjim rezultatima parlamentarnog vojnog povjerenika, a sve u cilju zaštita ljudskih prava pripadnika OS BiH. Predstavnik Misije OSCE-a u BiH, gospodin Martin je izrazio svoje zadovoljostvo što se nalazi danas u 4. pbr, te da će i dalje podržavati rad parlamentarnog vojnog povjerenika.

Cilj posjete je bio razgovor i diskusija Parlamentarnog vojnog povjerenika i njegovih saradnika sa nadležnima, u cilju procjene zaštite ljudskih prava i sloboda pripadnika OS BiH u ovoj brigadi.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH