4. Pješadijska brigada

Uprličen božićni prijem u kasarni „Ante Bruno Bušić“ u Livnu

19.12.2014

U kasarni „Ante Bruno Bušić“ 19.12.2014. godine upriličen je božićni prijem u povodu najradosnijeg katoličkog blagdana Božića.

Nakon misnog slavlja uslijedio je prijem, kojem su, osim pripadnika 1. bataljona 4. pješadijske  brigade OS BiH na misnom slavlju i prijemu, prisustvovali i brigadni general Tomo Kolenda, komandant 4. pješadijske brigade OS BiH, predstavnici udruženja te civilnih struktura.

U uvodnom govoru pukovnik Dinko Ivković, komandant 1. bataljona, čestitao je svima nadolazeći blagdan, poželio puno uspjeha u životu i radu te se osvrnuo na značajan doprinos 1. pješadijskog bataljona (1. pb) tokom ove godine. Posebno se osvrnuo na dosadašnje rezultate postignute u ovoj godini, od čega je izdvojio učešće pripadnika 1.pb u pomoći civilnim strukturama u poplavom pogođenim područjima, učešće pripadnika ovog bataljona u misiji podrške miru u Afganistanu, uspješno realiziranom SEL-1 ocjenjivanju, te istaknuo značajan doprinos pripadnika ovog bataljona u akcijama dragovoljnog darivanja krvi.

„Tijekom ove godine pripadnici naše bojne  dali su 289 doza krvi, što županijskoj bolnici u Livnu, što u bolnicama drugih županija. Gotovo je pravilo u nedostatku krvi u bolnicama da se obraćaju nama i mi se uvijek odazovemo tim pozivima“, naglasio je pukovnik Ivković.

Info-4. pbr


Postani pripadnik OS BiH