4. Pješadijska brigada

Posjeta Vojnog muftije Hadis ef. Pašalića 4.pbr

25.12.2014

U povodu obilježavanja 12. rebiu-l-evvela, Mevlud - rođenje Božijeg poslanika Muhammeda a.s., a u sklopu planskih aktivnosti Vojnog muftijstva, 24. decembra 2014. godine, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, u pratnji glavnog imama OS BiH Nesib ef. Hadžića i sekretara Vojnog muftijstva Vedada Hurića, posjetio je kasarnu „Božan Šimović“ u Čapljini, na kojoj je stacionirana Komanda 4. pbr OS BiH sa prištabnim jedinicama, kao i 4.blp.

Ovo je bila prva posjeta novoizabranog vojnog muftije Hadis ef. Pašalića komandi i jedinicama 4.pbr, od kada je preuzeo dužnost vojnog muftije, u mjesecu junu ove godine. 

Vojni muftija je u sklopu ove posjete održao prigodno predavanje vojnicima i starješinama komande i jedinica 4.pbr i 4.blp smještenih na ovoj lokaciji, a istom je prisustvovao i jedan broj vojnika i starješina Artiljerijskog bataljona sa lokacije kasarne „Miralem Jugo“ - Livač.

Na početku predavanja, riječi dobrodošlice uputio je brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, a nakon njega prisutnim vojnicima i starješinama ukratko se obratio glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić, ističući veliku važnost i značaj poznavanja života i misije Božijeg poslanika Muhammeda a.s. Potom je uslijedilo prigodno predavanje Vojnog muftije koji je u svom izlaganju posebno istakao značaj i vrijednosti slijeđenja svijetlih primjera, puta i prakse Božijeg poslanika Muhammeda a.s. u našem svakodnevnom životu.

Posjeta Vojnog muftije i Glavnog imama OS BiH, okončana je zajedničkim klanjanjem ikindije - namaza u mesdžidu kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH