4. Pješadijska brigada

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova

10.4.2015

U povodu obilježavanja 23. godišnjice Dana ARBiH i 10. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, upriličen je Dan otvorenih vrata na lokaciji kasarne „Kosova“ – Ustikolina, 09.04.2015. godine.

Prisutnima se obratio komandant 3. pb, pukovnik Fikret Bandić i zaželio riječi dobrodošlice i ugodnog druženja u kasarni „Kosova“ Ustikolina.

Na turniru u malom fudbalu (dječaci) i odbojci (djevojčice) učestvovale su ekipe iz Osnovnih škola sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde .

-                     Prvo mjesto (mali fudbal) osvojila je ekipa - OŠ Ustikolina

-                     Drugo mjesto (mali fudbal) osvojila je ekipa - OŠ Mehmedalija Mak Dizdar

-                     Treće mjesto (mali fudbal) osvojila je ekipa - OŠ Hasan Turčalo Brzi

-                     Prvo mjesto u odbojci osvojila je ekipa - OŠ Husein ef. Đozo

-                     Drugo mjesto u odbojci osvojila je  ekipa - OŠ Ustikolina

-                     Treće mjesto u odbojci osvojila je ekipa - OŠ Fahrudin Fahro Baščelija

U sklopu ceremonije obilježavanja godišnjice Armije RBiH ujedno i Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, realizovana je pokazna vježba voda MB 120mm i taktičko-tehnički zbor na kojem je gostima prikazan dio naoružanja i opreme sa kojom raspolaže 3. pb.

Svojim prisustvom svečanost su posebno uveličali učenici i nastavnici osnovnih škola iz Goražda, Ilovače i osnovna škola iz Ustikoline, kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti te kulturnog i javnog života sa područja Bosansko-podrinjskog kantona.


Info- 4.pbr
Postani pripadnik OS BiH