4. Pješadijska brigada

U parku prirode „Hutovo blato“ održan „Cross Country“

30.4.2015

U parku prirode „Hutovo blato“, 29.04.2015. godine održan je „Cross Country“, utrka na 8.000 metara na kome je nastupilo 47 takmičara iz OS BiH. Takmičenje je organizovala 4. pješadijska brigada u saradnji sa parkom prirode „Hutovo blato“.

Nakon svečane ceremonije postrojavanja, u svojstvu domaćina prisutnima se obratio načelelnik Štaba 4. pješadijske brigade brigadir Nihad Klinac, koji je ujedno i otvorio takmičenje.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto ekipno zauzela je ekipa 4. pješadijske brigade, drugo mjesto zauzela je ekipa 6. pješadijske brigade, dok je treće mjesto pripalo ekipi 5. pješadijske brigade. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa 5. pješadijske brigade, drugo mjesto zauzela je ekipa 6. pješadijske brigada, a treće mjesto pripalo je 4. pješadijskoj brigadi. U pojedinačnoj konkurenciji za muškarce prvo mjesto zauzeo je Zaim Šuman sa vremenom 27,08 minuta, drugo mjesto pripalo je Saši Jeremiću, dok je treće mjesto zauzeo Marko Starčević. U ženskoj konkurenciji pojedinačno prva je bila Jelena Gojković sa vremenom 37,06 minuta, drugo mjesto pripalo je Matei Antunović, dok je treća bila Sanela Hasić.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH