4. Pješadijska brigada

Ministrica odbrane BiH obišla 4. pješadijsku brigadu

23.10.2019

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, 22. oktobra 2019. godine boravila je u radnoj posjeti 4. pješadijskoj brigadi.

Nakon svečanog dočeka u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina, ministrici odbrane Bosne i Hercegovine Marini Pendeš prezentovan je informativni brifing od strane komandanta 4. pješadijske brigade brigadira Zdravka Reza.

 

Kroz informativni brifing brigadir Rezo upoznao je ministricu Pendeš o stanju i aktivnostima koje sprovodi ova jedinica.

 

U svom obraćanju pripadnicima Štaba i komandantima jedinica 4. pješadijske brigade, ministrica odbrane Marina Pendeš istakla je da njena posjeta ima za cilj sagledavanje stanja jedinica OS BiH, a vezano za budžet i nabavke sredstava za narednu godinu.

 

Tokom sastanka Ministrica odbrane osvrnula se i na mjesečna primanja pripadnika OS BiH, te ukazala na napore koje MO BiH čini u iznalaženju rješenja vezano za povećanje istih, pogotovo na povećanje primanja podoficirskog i vojničkog kora. „OS BiH su primjer kako treba voditi reforme u Bosni i Hercegovini“, istakla je ministrica Pendeš, te se na kraju izlaganja zahvalila komandantu 4. pješadijske brigade brigadiru Zdravko Rezu i svim pripadnicima ove jedinice na postignutim rezultatima.

 

Radnom sastanku prisustvovao je i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

 

info - 4.pbr

12 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH