5. Pješadijska brigada

U kasarni „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku obilježena svetkovina sv. Martina

13.11.2014

U kasarni „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku dana 11.11.2014. godine, već treću godinu za redom obilježena je svetkovina sv. Martina, nebeskog zaštitinika 2. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i patrona kapelice.

Sveta misa slavljena je u kapelici sv. Martina, a misno slavlje je uz koncelebriranje vojnog kapelana 5. pbr, don Jakova Pavlovića i svećenika Župa Kiseljak, Gromiljak, Brestovsko i Deževice predvodio vojni biskup, mons. dr. Tomo Vukšić.

Misnom slavlju prisustvovali su zamjenica ministra odbrane BiH, gospođa Marina Pendeš, generali OS BiH iz reda hrvatskog naroda, visoki oficiri, dužnosnici iz civilnih struktura lokalne zajednice, pripadnici EUFOR-a i pripadnici 2. pješadijske bojne. Svečanost obilježavanja svetkovine sv. Martina svojim je nastupom uveličao mješoviti pjevački zbor sastavljen od pripadnika naše jedinice.

Propovjednik, mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup je u propovijedi naglasio, po zagovoru svetog Martina koji je najprije bio vojnik, pa svećenik i biskup, da sloboda sa sobom nosi i odgovornost i da svi trebamo iskreno, odgovorno i savjesno obavljati povjerene poslove, na opću dobrobit. To bi ujedno bila i poruka sv. Martina svim djelatnicima u našoj kasarni u Kiseljaku, raditi po savjesti, odgovorno i pravedno poput sv. Martina.

Info-5.pbr