5. Pješadijska brigada

U 5. pbr OS BiH održano takmičenje „Vojnički izazov“

14.11.2014

Tradicionalno i ove godine, tj. 13.11.2014. godine održano je takmičenje na nivou 5. pbr OS BiH u disciplini „Vojnički izazov“. Ono što karakteriše ovogodišnje takmičenje odnosi se na činjenicu da su u njemu učestvovali pripadnici OS Republike Slovenije, odnosno ekipa iz sastava 1. Slovenačke brigade. Na taj način ovo takmičenje je poprimilo međunarodni karakter.

Pored ekipe iz 1. Slovenačke brigade takmičenju su pristupili ekipe iz bataljona i prištapskih jedinica komande brigade. Da je nivo navadenog takmičenja u odnosu na raniji period podignut na viši nivo govori i činjenica da je istom pored Komandanta brigade prisutvovao i komandant OK OS BiH – general major Dragan Vuković, kao i predstavnici medija.


Ovo interesantno vojničko takmičenje koje inače ima za cilj sagledavanje takmičarske, vojničke i vatrene sposobnosti se sastoji iz tri oblasti, i to: marševanje na dionici od 10 km (pod opterećenjem), gađanje vazdušnom puškom kao i bacanje bombe. Ove godine takmičenje je okončano pobjedom ekipe artiljerijskog bataljona što je s obzirom na strukturu jedinice veliki uspjeh.

Info- 5. pbr