5. Pješadijska brigada

Na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini realizovana Metodsko-pokazna vježba „Komandni pregled“

24.11.2014

U organizaciji komande 3. pješadijskog bataljona, 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, 19.11.2014. godine na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini realizovana je Metodsko-pokazna vježba „Komandni pregled“.

U uvodnom izlaganju oficir za planiranje, kapetan Dragan Milošević istakao je da su predmet pregleda materijalno-tehnička sredstva predviđena za jedinicu privremenog sastava, a koja će biti angažovana na pružanju pomoći civilnim strukturama u slučaju elementarnih neprilika.

Također je naglašeno da je komandni pregled najviši oblik sagledavanja trenutnog stanja ispravnosti i kompletnosti opreme, te sprovođenje mjera na održavanju iste. U svom obraćanju, komandant 5. pbr OS BiH, brigadni general dr. Dautović pohvalio je izvođače vježbe, zahvalio se na uloženom trudu i zalaganju, te ukazao na značaj ispravnosti i kompletnosti opreme, kao i na obučenost jednice da pravovremeno i pravilno reaguje u slučaju elementarne neprilike. 

Metodsko pokaznoj vježbi prethodile su aktivnosti postrojavanja komandi 3. pješadijskog bataljona, te realizacija redovnog mjesečnog brifinga komandanata podređenih jedinica komandantu 5. pbr, brigadnom generalu dr. Kenanu Dautoviću.

Info- 5.pbr