5. Pješadijska brigada

Svečani prijem sportista 5. pbr

18.12.2014

Komandant 5. pješadijske brigade, brigadni general dr. Kenan Dautović, upriličio je svečani prijem sportista koji su najzaslužniji što je ove godine 5. pbr osvojila prvo mjesto u sportskim takmičenjima na najvišem nivou i proglašena najboljim sportskim kolektivom Oružanih snaga BiH za 2014. godinu.

Svečani prijem je upriličen na lokaciji kasarne i aerodroma Dubrave dana 17.12.2014. godine. Ova prilika je iskorištena za kratko prisjećanje na sve realizirane sportske aktivnosti i postignute rezultate u 2014. godini kako na nivou 5. pbr tako i na nivou OS BiH. Napravljen je kratak osvrt na predloženi Plan sportskih aktivnosti za 2015. godinu i razmišljanja kako učiniti da personal brigade masovnije bude uključen u sportske aktivnosti, a uspjeh 5. pbr bude još bolji u narednoj godini na ovom planu. Komandant brigade je ohrabrio sve svoje pripadnike da se što aktivnije uključe u sport „jer on zbližava personal, čini ih zdravijim i efikasnijim što je u konačnici i cilj ove brigade, imati što više motivirane i fizički spremne vojnike“.


Proglašeni su najbolji pojedinci brigade u sportu za ovu godinu, a general Dautović je uručio pismene pohvale najboljim sportistima kao i pehar u trajno vlasništvo najboljoj sportskoj ekipi 5. pbr. Ove godine to je 2. pješadijski bataljon iz Kiseljaka iz čijeg sastava je i najveći broj sportista, koji čine okosnicu nogometne reprezentacije OS BiH.

Na kraju ove svečanosti upriličeno je zajedničko fotografisanje svih sportskih ekipa 5. pbr sa Komandantom i zajednički vojnički ručak.

Info-5. pbr