5. Pješadijska brigada

Pripadnici 3/5. pješadijske brigade OS BiH realizovali pokaznu vježbu „Gađanje MB 120mm“

13.2.2015

Na taktičkom poligonu u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, 11.02.2015. godine, realizovana je pokazna vježba „Gađanje minobacačima 120mm“. Vježbu su posmatrali pripadnici svih jedinica lociranih na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini i to je način da se sagledaju mjere i radnje koje je neophodno poduzeti za uspješnu i sigurnu realizaciju gađanja.

Rukovodilac vježbe, poručnik Milenko Zekanović, koji je na dužnosti komandanta minobacačkog voda, objašnjavao je sve radnje i postupke minobacačkog odjeljenja realizovane kroz vježbu.

Na vježbi je demonstriran rad posade na posjedanju vatrenog položaja, maskiranje i utvrđivanje kao bitan element zaštite sopstvenih snaga i sredstava.

Pored dinamičkih aktivnosti na poligonu, starješine i vojnici imali su priliku da se upoznaju sa pripremom elemenata za izvođenje gađanja minobacačem 120mm.

Komandant bataljona, major Sreten Milošević ocjenio je vježbu najvišom ocjenom, pohvalio je rukovodioca vježbe i izvođače vježbe, zahvalio im se na uloženom trudu.

„Uloga minobacača u izvođenju borbenih djelovanja pješadijskog bataljona, kao vatrena podrška, je značajna, a ponekad i presudna za krajnji ishod djelovanja, zato je vaš stalni zadatak da se usavršavate i uvježbavate“, naglasio je major Milošević.

Info- 5.pbr