5. Pješadijska brigada

Završena obuka „Odnosi sa javnošću i medija trening“ u 5. pješadijskoj brigadi OS BiH

6.3.2015

Instruktor za medija trening, major Aleksandar Krunić, oficir za odnose s javnošću iz OK OS BiH, izveo je dvodnevnu obuku sa vojnicima i starješinama iz podređenih jedinica 5. pbr, na lokaciji razmještaja Komande 5. pbr u kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice.

Veoma interesantnoj i metodski odlično pripremljenoj obuci, iz sastava 5. pbr OS BiH prisustvovalo je devet pripadnika, od čega su dvije pripadnice ženskog spola, koji će u narednom periodu po propisanim procedurama i ukazanoj potrebi moći davati izjave za medije i istupati u javnosti.

Oficir za informiranje 5. pbr, kapetan Ivo Deanović u ulozi gosta predavača, prenio je prisutnima dio iskustva iz odnosa s javnošću stečenih tokom zajedničke DISTEX (Disaster Exercise) vježbe OS BiH i EUFOR-a, „Zajednički napor 14“ koja je realizirana u junu 2015. godine, a tokom koje su zajedničkim naporima OS BiH i EUFOR, kroz praktično angažiranje, pružili potporu civilnim vlastima i građanima BiH na saniranju posljedica izazvanih elementarnim nepogodama (poplavama i klizištima).

Komanda 5. pbr u saradnji sa instruktorom za medija trening OK OS BiH će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima obuke personala, kako bi se što veći broj pripadnika svih kategorija obučio za istupe u medijima i odnose s javnošću.

Info- 5.pbr