5. Pješadijska brigada

Realizovano takmičenje u malom fudbalu na nivou 5. pbr OS BiH

11.3.2015

U organizaciji 2. pješadijskog bataljona, 5. pješadijske brigade OS BiH, na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, dana 09. i 10. marta 2015. godine, realizovano je takmičenje u malom fudbalu na nivou brigade. Učešće na takmičenju uzelo je pet ekipa komandi i jedinica 5. pbr OS BiH.

Primarni cilj ovog takmičenja bio je odabir fudbalera koji će predstavljati 5. pbr prilikom takmičenja na nivou OS BiH, a koje će se održati krajem aprila ove godine. Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj igri, a prošlogodišnji pobjednici, ekipa 2. pješadijskog bataljona ponovo je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto izborila je ekipa 1. pješadijskog bataljona, dok je treće mjesto osvojila ekipa 3. pješadijskog bataljona. Već tradicionalno, u revijalnom dijelu takmičenja, novoizabrana ekipa 5. pbr odmjerila je snagu sa ekipom MFK Gornjih Dubrava, sa kojim 5. pbr ima odličnu višegodišnju saradnju.

Na zatvaranju takmičenja, učesnicima se obratio se komandant 5. pješadijske brigade, brigadni general dr. Kenan Dautović naglasivši ulogu sporta za svakog pojedinca kao i za Oružane snage u cjelini. Također, general Dautović čestitao je učesnicima na fer i korektnom takmičenju, te od njih zatražio da u predstojećim takmičenjima iskažu svoj sportski duh, te ulože maksimum napora kako bi naša brigada ponovo osvojila prvo mjesto u takmičenjima na nivou OS BiH. Ceremonija zatvaranja okončana je uručenjem diploma najboljim ekipama.

Info- 5.pbr