5. Pješadijska brigada

Posjeta komandanta 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka komandi i jedinicama 3. pješadijskog bataljona, 5. pješadijske brigade OS BiH

24.3.2015

Komanda i jedinice 3. pb razmještene u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, 19.03.2015. godine, posjetio je komandant 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, brigadir Nedeljko Kopuz sa saradnicima. Brigadira Kopuza dočekao je komandant 3. pb, major Sreten Milošević sa saradnicima.

Kroz uvodni brifing komandant bataljona, major Sreten Milošević upoznao je brigadira Kopuza sa organizacijsko-formacijskom strukturom bataljona, personalnim stanjem jedinice, realizovanim pukovskim aktivnostima u 2014. godini, te sa aktuelnom problematikom kada su u pitanju pukovske aktivnosti.

Po završetku brifinga, brigadir Kopuz se obratio prisutnim starješinama 3. pb, te ih  upoznao sa ulogom i zadacima puka, naglasivši važnost kontinuiranog, kako pojedinačnog, tako i kolektivnog angažovanja svih pripadnika na očuvanju i njegovanju tradicija 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka. Nakon toga, izvršen je obilazak objekata koji su u funkciji njegovanja tradicija puka (muzeja, crkve i spomen sobe). Na kraju, brigadir Kopuz je istakao da je zadovoljan radom i zalaganjem svih pripadnika na jačanju ugleda 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, te dao određene sugestije i prijedloge za poboljšanje realizacije pukovskih aktivnosti

Dan ranije, brigadir Kopuz sa timom starješina posjetio je komandu 5. pješadijske brigade OS BiH u kasarni i aerodromu „Dubrave“ u Živinicama. Tom prigodom, brigadir Kopuz upoznao je komandanta 5. pbr, brigadnog generala dr. Kenana Dautovića, načelnika štaba 5. pbr brigadira Nebojšu Đ. Vojakovića i starješine štaba brigade sa aktivnostima 3. pješačkog (Republika Srpska) puka u 2014. godini, kao i težišnim aktivnostima za 2015. godinu.

Info- 5.pbr