5. Pješadijska brigada

Kantonalni štab civilne zaštite SBK dodijelio zahvalnicu 2. pješadijskom bataljonu, 5. pješadijske brigade OS BiH za izuzetan doprinos prilikom suzbijanja elementarnih nepogoda tokom 2014. godine

24.3.2015

U povodu obilježavanja 1. marta, Dana civilne zaštite, komandant Kantonalnog štaba CZ, gospodin Tahir Lendo je na svečanoj sjednici Kantonalnog štaba civilne zaštite, održanoj dana 18.03.2015. godine u Travniku, uručio Zahvalnicu 2. pješadijskom bataljonu, 5. pješadijske brigade OS BiH za pružanje nesebične podrške tokom, i nakon, velikih poplava koje su prošle godine u dva navrata zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, a također i dio SBK.

Zahvalnicu je u ime komande i podređenih jedinica 2. pješadijskog bataljona primio poručnik Slavko Papić.

Na sjednici je analiziran dosadašnji nivo razvoja organizovanih sistema civilne zaštite, te ukazano na pravce budućeg razvoja sigurnosti i zaštite ljudi i materijalnih dobara na području ovog Kantona i cijele zajednice. Također, ukazano je na doprinos koji su OS BiH dale tokom prošlogodišnjih vremenskih nepogoda, kada su pripadnici OS BiH pokazali obučenost da izvrše svoju misiju, i da u svakom trenutku, u skladu sa važećim procedurama i rspoloživim resursima pruže neophodnu pomoć civilnim strukturama.

Info- 5.pbr