5. Pješadijska brigada

General Dautović posjetio Premijera Tuzlanskog kantona

26.3.2015

Komandant 5. pbr OS BiH, brigadni general dr. Kenan Dautović je, 25. marta 2015. godine, u pratnji pukovnika Ćerima Rastodera (oficira za civilno vojnu saradnju) posjetio novoimenovanog premijera Tuzlanskog kantona (TK), Begu Gutića. Cilj posjete bio je upoznavanje koje je otpočelo čestitkom generala Dautovića novoimenovanom premijeru.

Dalji razgovor vođen je podsjećanjem na prošlogodišnje angažovanja OS BiH u suzbijanju elementarnih nepogoda na području TK, kao i o daljim modalitetima saradnje OS BiH i predstavnika Vlade TK u prvom redu njihove Direkcije za Civilnu zaštitu. Premijer Gutić se zahvalio na posjeti, ali i prošlogodišnjem angažovanju OS BiH, te obećao da će u narednom periodu on kao premijer učiniti sve kako bi se dosadašnja saradnja ne samo nastavila već i produbila.

U tom cilju dogovoreno je da se na sjednicama Kantonalnog štaba CZ TK pozivaju predstavnici OS BiH, te da se civilno – vojna saradnja proširi kroz druge segmente u prvom redu zajedničkoj obuci jedinica (alpinističkih i ronilačkih) za posebne namjene, međusobnom ustupanju kapaciteta i resursa, itd.

Info-5. pbr