5. Pješadijska brigada

General Dautović posjetio načelnika općine Živinice

1.4.2015

Komandant 5.pbr OS BiH brigadni general dr. Kenan Dautović, 01. aprila 2015. godine, posjetio je načelnika općine Živinice, gospodina Asima Aljića.

Posjeta je upriličena s ciljem međusobnog upoznavanja i dogovora o eventualnoj zajedničkoj saradnji, koja je veoma važna zbog činjenice da se Komanda 5.pbr kao i lokacija kasarne i aerodroma „Dubrave“ nalaze na prostoru općine Živinice.

Načelnik Aljić je upoznao generala Dautovića sa aktuelnostima u općini pri čemu je težište izrazio na aktivostima koje lokalna zajednica poduzima oko sanacija posljedica od prošlogodišnjih elementarnih nepogoda, te ujedno iskoristio priliku da se zahvali jedinicama OS BiH na pomoći tokom nedavnih nepogoda. S druge strane, general Dautović je načelniku prenio poruku o spremnosti OS BiH da u svim situacijama kada je to potrebno, a u skladu sa zakonskim procedurama, može računati na pomoć OS BiH. Da bi ta pomoć u vanrednim prilikama bila što učinkovitija, neophodno je kontinuirano produbljivati civilno – vojnu i drugu saradnju. General Dautović je na kraju razgovora pozvao načelnika Aljića da posjeti Komandu i jedinice brigade. Inače, zajedno sa generalom Dautovićem u posjeti općini Živinice bio je i pukovnik Ćerim Rastoder, pomoćnik načelnika Štaba 5.pbr za civilno – vojnu saradnju.

Info - 5.pbr.