5. Pješadijska brigada

U Tuzli održana „Promocija vojnog poziva, prezentacija sposobnosti i učešće OS BiH u operacijama podrške miru“

29.9.2015

Promocija vojnog poziva, prezentacija sposobnosti i učešće OS BiH u operacijama podrške miru održana je 28. i 29. septembra 2015. godine na gradskom trgu u Tuzli.

Kroz ovaj projekat OS BiH prezentirale su svoje operativne sposobnosti, a publici je predstavljen i Muzej o učešću OS BiH u operacijama podrške miru. Najveću pozornost puku, a posebno studentima privukli su timovi Komande za upravljanje personalom OS BiH koji su na svojim pultovima bili zaduženi za afirmaciju i promociju vojnog poziva. U razgovoru sa potencijalnim kandidatima o aktuelnom konkursu date su im i detaljne instrukcije za popunjavanje aplikacije, te popunjavanje općih i posebnih uslova koji zainteresovani moraju ispuniti kako bi ušli u izbor i pristupili idućoj fazi selekcije.

Kao stalni dio činio je i putujući orkestar OS BiH, Počasna jedinica OS BiH, timovi deminerskog bataljona, te vojne policije. Pored stalne postave na prezentaciji operativnih sposobnosti pridružili su se i djelatnici 5. pbr OS BiH koji su prezentirali borilačke vještine, rad sekcije vojne policije kao i prezentacija pješadijskog naoružanje na upotrebi u OS BiH.

Info- 5.pbr