5. Pješadijska brigada

Posjeta Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice

8.10.2015

Posjeta Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH realizirana je 07.10.2015. godine na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice.

Svrha posjete bila je upoznavanjanje sa jedinicom, uslovima života i rada, kao i sa osposobljenošću jedinice za izvršavanje zadataka. Da je 5. pbr OS BiH zanimljiva, pokazuje broj odazvanih VDP-a: Austrije, Bugarske, Belgije, Kanade, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Srbije, Slovenije, Turske, Velike Britanije i SAD-a.

Uvodni pozdrav i riječi dobrodošlice ispred brigade poželio je komandant 5. pbr brigadni general dr. Kenan Dautović, a potom je načelnik štaba 5. pbr brigadir Nebojša Đ. Vojaković održao informativni brifing o strukturi, aktivnostima i radu jedinice. Nakon brifinga, asocijaciji VDP-a su prikazani segmenti obuke jedinica brigade.

Pored djelatnika 5. pbr OS BiH, navedenim aktivnostima prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OS BiH, Operativne komande OS BiH, kao i zamjenik direktora aerodroma Tuzla.

Posjeta je završena razmjenom poklona između komandanta brigade i asocijacije VDP-a.

Info- 5.pbr