5. Pješadijska brigada

Obilježavanje Vidovdana, krsne slave 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH

28.6.2016

Pripadnici 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH su 27.06.2016. godine u Bijeljini obilježili Vidovdan, krsnu slavu 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i Vojske Republike Srpske (VRS) te Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih.

U okviru svečanosti na stadionu kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ 22. juna održan je turnir u malom nogometu „VIDOVDAN 2016“. Na turniru su učestvovale ekipe institucija i organizacija Grada Bijeljina koje vode računa o sigurnosti puka Semberije. Prvo mjesto osvojila je ekipa CJS Bijeljina, a drugo mjesto zauzela je ekipa Vazduhoplovnog zavoda „Orao“ i treće mjesto ekipa 3. pješadijskog bataljona 5. pbr OS BiH.

Osveštanje i lomljenje slavskog kolača obavio je Njegovo prosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom sa sveštenstvom, 27.06.2016. godine, koji je vojnicima čestitao krsnu slavu - Vidovdan.

Proslavi krsne slave prisustvovali su zvaničnici državnih i republičkih institucija, Grada Bijeljine, predstavnici boračkih organizacija, vojnici i starješine Vojske Repbulike Srpske, kao i drugi gosti.

Nakon toga uslijedio je „Vidovdanski koncert“ u Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini.  Na koncertu su nastupili Srpsko pjevačko društvo „Srbadija“ i umjetnički ansambl „Stanislav Binički“ Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Po završetku vidovdanske svečanosti, pripadnici 3. pb organizirali su prijem za pripadnike Oružanih snaga BiH, zvanice Grada Bijeljine i zvaničnike državnih i republičkih institucija. Tom prilikom, komandant bataljona pukovnik Sreten Milošević zahvalio se prisutnima koji su uveličali Vidovdan, najvažniji datum u svijesti pripadnika 3. pb i temelj kolektivnog identiteta Srba.

Info-5. pbr

3 FOTO GALERIJA