5. Pješadijska brigada

Izvršena primopredaja dužnosti komandanta 5.pbr OS BiH

21.2.2018

Ceremonijom svečanog postrojavanja jedinica 5.pbr OS BiH, uz prisustvo zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića i generala OS BiH, na lokaciji Kasarne i zračne luke „Dubrave“ Živinice, 20. februara 2018. godine, izvršena je zvanična primopredaja dužnosti komandanta 5.pbr OS BiH, brigadnog generala dr. Kenana Dautovića i novoimenovanog komandanta brigadira Emira Klike.

Uz prisustvo komandanta OK OS BiH generalmajora Dragana Vukovića, brigadni general dr. Kenan Dautović i brigadir Emir Kliko izvršili su potpisivanje Zapisnika o primopredaji dužnosti komandanta 5. pbr OS BiH, čime je brigadir Emir Kliko i zvanično preuzeo dužnost komandanta brigade.

 

Nakon obraćanja generala Vukovića, po prvi put u zvaničnoj ulozi komandanta, prisutnima se obratio brigadir Kliko, koji nije krio zadovoljstvo što mu je povjerena dužnost da bude na čelu 5.pbr OS BiH. On je na kraju svog obraćanja naglasio da će, na osnovu onoga što je u proteklih nekoliko dana vidio, zasigurno ispuniti sva očekivanja koja su pred njega postavljena.

 

info – 5.pbr

16 FOTO GALERIJA