6. Pješadijska brigada

Delegacija MO i OS BiH prisustvovala ustoličenju Njegovog preosveštenstva Atanasija, episkopa mileševskog

23.8.2017

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na čelu sa brigadnim generalom Radovanom Ilićem prisustvovala je, 06. augusta 2017. godine, ustoličenju Njegovog preosveštenstva gospodin Atanasija, novog episkopa mileševskog.

U delegaciji su bili i vojni sveštenici Pravoslavnog dušebrižništva MO BiH, protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Ureda pravoslavnog dušebrižništva i jerej Duško Lalović, brigadni sveštenik Brigade taktičke podrške u Rajlovcu.

Delegacija je srdačno dočekana i primljena u Eparhiji mileševskoj, te je prisustvovala Svetoj arhijerejskoj liturgiji i ustoličenju novog episkopa. Svetu liturgiju je služio Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej uz sasluženje više arhijereja i sveštenstva Eparhije.

Brigadni general Radovan Ilić je u toku svečane trpeze pozdravio prisutne, te se prigodnim govorom zahvalio episkopu Atanasiju na uspješnom vođenju i usmjeravanju vojnih sveštenika kao i pripadnika OS BiH pravoslavne vjeroispovijesti. Također, general je poželio Bogom blagosloveno i uspješno obavljanje nove dužnosti vladike Atanasija kao episkopa mileševskog.


Info-6.pbr