6. Pješadijska brigada

Brigadno takmičenje u disciplini “Pištolj”

4.5.2010

Na strelišu kasarne «Vojvoda Radomir Putnik» 28 i 29. aprila 2010. godine realizovano je takmičenje u streljaštvu, disciplina pištolj (CZ- 99,9 mm), na nivou 6. pbr.

Na strelišu kasarne «Vojvoda Radomir Putnik» 28 i 29. aprila 2010. godine realizovano je takmičenje u streljaštvu, disciplina pištolj (CZ- 99,9 mm), na nivou 6. pbr.

Tim povodom komandant 6.pbr brigadni general Stamenko Novaković, koji je bio i direktni učesnik u ekipi komande brigade i prištapskih jedinica, istakao je značaj ovakvog oblika sportskog takmičenja: ”Ovo je klasična vojna disciplina kojoj će brigada posvetiti maksimalno pažnje kako bi pripremili kvalitetnu i reprezentativnu ekipu brigade koja će na predstojećim takmičenjima na nivou OS BiH dostojno predstavljati brigadu,” istakao je general Novaković.

Domaćin, artiljerijski bataljon, je u organizacionom dijelu ispunio sva očekivanja, a prvi put je upotrijebljena i svjetlosna signalizacija za duel i brzu paljbu, što se pokazalo kao veliki napredak u kvalitetu takmičenja.

Gađanju su prisustvovale četiri od pet planiranih takmičarskih ekipa, jer ekipa pješadijskog bataljona nije prisustvovala zbog realizacije vježbe i priprema za rotaciju.

Nakon prvog dana i dvije održane discipline (precizno i duel gađanje) ukupni plasman ekipa je bio slijedeći: 1. pb, komanda 6.pbr sa prištapskim jedinicama, artiljerijski bataljon, 2.pb.

Pojedinači ukupni plasman nakon prvog dana je slijedeći : kap. Siniša Perić (ekipa 1.pb), kap. Goran Vranješ (ekipa k-de i prištapskih jedinica) , kap. Danijel Lujić (ekipa 1. pb), por. Jovan Ivić (ekipa artiljerijskog bataljona).

Drugog dana takmičenja ukupni ekipni plasman ostao je nepromijenjen dok je u ukupnom pojedinačnom plasmanu najbolje rezultate postigao por. Jovan Ivić kojeg su slijedili kap. Danijel Lujić (drugoplasirani) i kap. Siniša Perić (trećeplasirani).