Operativna komanda

Realizovana Analiza obuke u OK OS BiH za 2012.godinu

19.12.2012

U organizaciji Operativne komande Oružanih snaga BiH, u kasarni „Rajlovac“ 17.12.2012.godine, realizovana je Analiza obuke u komandama i jedinicama OK OS BiH za 2012.godinu.

U organizaciji Operativne komande Oružanih snaga BiH, u kasarni „Rajlovac“ 17.12.2012.godine, realizirana je Analiza obuke u komandama i jedinicama OK OS BiH za 2012.godinu.

Na analizi su prisustvovali v.d.komandanta OK OS BiH brigadni general Ivica Jerkić sa zamjenicima brigadnim generalom Mirkom Tepšićem i brigadnim generalom Sakibom Forićem, zapovjednici brigada OK OS BiH, načelnici odjela Komande OK OS BiH i glavni podoficir OK OS BiH. Analizu su pratili i predstavnici Zajedničkog štaba OS BiH, Komande za podršku OS BiH i predstavnici EUFOR-a.



Učesnici analize su brifirali o rezultatima, postignutim ciljevima izvedene obuke u 2012.godini kao i problemima koji su uticali na realizovanje obuke i prijedlozima za njihovo prevazilaženje. Veliki značaj je dat na uspješnom izvođenju vježbi „Zajednički otpor 2012“, „Dinamičan odgovor 12-4“, „Dinamičan odgovor 12-6“ i „BH Progress 02“ kao i obuci deklarisanih jedinica za mirovne operacije.



Prioriteti obuke u 2013. godini biće na obukama jedinica po konceptu „Dinamičan odgovor“ i obuci deklarisanih jedinica za mirovne operacije sa ciljem daljeg dostizanja NATO standarda i implementiranju partnerskih ciljeva

info: OK OS BiH