Operativna komanda

Delegacija Oružanih snaga Republike Turske posjetila Operativnu komandu OS BiH

23.4.2013

Vršilac dužnosti komandanta Operativne komande OS BiH brigadni general Dragan Vuković primio je, u utorak 23. aprila 2013.godine, u posjetu delegaciju Oružanih snaga Republike Turske.

Delegaciju je predvodio zamjenik komandanta Komandno-štabne akademije OS Turske, general-major Mete Salt dok su u njegovoj pratnji bili brigadir Ali Tahsin Tunali, brigadir Ali Sukru Eren i brigadir Mehmet Nail Yigit.

Na početku posjete general Vuković je brifirao prisutnima o strukturi i misiji Operativne komande OS BiH i angažovanju u misiji podrške miru ISAF u Avganistanu. General Vuković je izrazio zadovoljstvo podršci Oružanih snaga Republike Turske koju pružaju pripadnicima OS BiH u oblasti vojnog školstva. Sa tim u vezi, podsjetio je da su 302 pripadnika OS BiH završila različite oblike vojne edukacije u Republici Turskoj.

General-major Mete Salt je istakao značaj dosadašnje podrške koje su Oružane snage Republike Turske pružile OSBiH i naglasio odlične rezultate koje pripadnici OS BiH postižu na vojno-školskim ustanovama u Republici Turskoj.

Obostrano je zaključeno da će se kontinuitet saradnje Oružanih snaga BiH i OS Republike Turske nastaviti i unapređivati u narednom periodu.

info: OK OS BiH