Operativna komanda

Komandant Ratne akademije oružanih snaga Republike Turske u posjeti Operativnoj komandi OS BiH

5.6.2013

Vršilac dužnosti komandanta Operativne komande OS BiH brigadni general Dragan Vuković i zamjenici komandanta OK OS BiH, brigadni general Sakib Forić i brigadni general Ivica Jerkić, primili su 04.06.2013.godine u posjetu delegaciju turskih Oružanih snaga predvođeni general-majorom Metin Gürak, komandantom Ratne akademije kopnene vojske oružanih snaga Republike Turske.

U pratnji generala Güraka bili su vojni ataše Republike Turske u BiH brigadir Mehmet Nail Yigit, pukovnik Cengiz Cici i major Ser Bülent.

General Vuković je izrazio dobrodošlicu turskoj delegaciji i upoznao ih sa trenutnim aktivnostima OK OS BiH sa posebnim osvrtom na školovanje pripadnika OS BiH u Republici Turskoj i angažovanje OS BiH u misijama u inostranstvu. General Vuković je istakao dosadašnju dobru saradnju sa OS Republike Turske u kojoj je do sada školovano preko 300 pripadnika OS BiH. Na kraju susreta, general Vuković se zahvalio turskoj delegaciji na posjeti i izrazio uvjerenje da će buduća saradnja Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga Republike Turske biti još bolja i uspješnija.

info: OK OS BiH

3 FOTO GALERIJA