Operativna komanda

Zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadni general Sakib Forić primio u oproštajnu posjetu vojnog atašea Republike Francuske za BiH brigadira Erica Prigenta

29.7.2013

Zamjenik komandanta OZ OS BiH za operacije brigadni general Sakib Forić primio je 26.07.2013. godine u oproštajnu posjetu dosadašnjeg vojnog atašea Republike Francuske za Bosnu i Hercegovinu brigadira Erica Prigenta i ujedno u nastupnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea za BiH, brigadira Laurenta Vonderschera.

General Forić zahvalio je brigadiru Prigentu na dosadašnjoj uspješnoj saradnji u oblasti odbrane, a posebno u oblasti deminiranja gdje je R.Francuska dala veliki doprinos ka uspostavi Centra za deminiranje OS BiH. General Forić je takođe izrazio nadu da će ta saradnja biti nastavljena i dodatno proširena posebno u oblasti edukacije u mandatu novoimenovanog atašea za BiH brigadira Vonderschera.

Brigadir Prigent se zahvalio generalu Foriću na uspješnoj saradnji tokom proteklih godina sa optimističnim pogledom u budućnost imajući u pogledu bilateralne saradnje MO R.Francuske i MO BiH. Na kraju posjete general Forić je gostima uručio prigodne poklone.

info: OK OS BiH