Operativna komanda

Posjeta delegacije Ministarstva odbrane SR Njemačke Komandi OK OS BiH BiH

6.9.2013

U četvrtak 05. septembra 2013.godine Komandu OK OS BiH posjetila je delegacija Ministarstva odbrane SR Njemačke, koju je predvodio brigadir Olaf Rohde, zamjenik direktora za sigurnosnu politiku MO SR Njemačke.

Njemačku delegaciju primili su zamjenici komandanta OK OS BiH brigadni general Sakib Forić i brigadni general Ivica Jerkić.

Na početku posjete pukovnik Mrđa Milan je prezentovao trenutne aktivnosti komandi i jedinica OK OS BiH nakon čega je nastavljen razgovor o aktuelnim temama saradnje OS BiH i MO SR Njemačke. Brigadir Rohde je bio zainteresovan kvalitetom i kapacitetima obuke jedinica OS BiH, kao i trenutnim problemima koji utiču na realizovanje iste.         

Razgovarano je o mogućim poljima buduće saradnje u kojima bi MO SR Njemačke moglo da ostvari podršku daljem razvoju OS BiH, sa težištem na edukaciji, zajedničkom učešću u misijama podrške miru i donaciji vojne opreme i sredstava.

Na kraju, general Forić se zahvalio članovima njemačke delegacije na posjeti Komandi OK OS BiH kao i na cjelokupnoj pomoći i podršci koje njemačko Ministarstvo odbrane pruža Oružanim snagama BiH.

Info: OK OS BiH