Operativna komanda

Posjeta predstavnika Njemačke Deminerskom bataljonu

20.11.2013

Ministrica vanjskih poslova SR Njemačke Betrix Kanter je uz pratnju vojnog atašea Njemačke pukovnika Ruperta J. Stegera i Biljane Bešić iz Ambasade SR Njemačke za humanitarno deminiranje, 14.11.2013. godine posjetila Deminerski bataljon Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Rajlovac OS BiH“.

Prihvat delegacije izvršio je zamjenik komandanta Operativne komande za operacije brigadni general Sakib Forić, a prezentaciju deminerskih aktivnosti izvršio je oficir za vezu sa ostalim institucijama major Dejan Blagovčanin.

Cilj sastanka bio je sagledavanje stanja i aktivnosti Deminerskog bataljona, kao i razvijanje saradnje po pitanju realizacije deminerskih aktivnosti na prostoru BiH.

Nakon izvršenog informativnog brifinga i konstruktivne rasprave o mogućoj saradnji i pružanju pomoći u realizaciji deminerskih aktivnosti s ciljem maksimalnog iskorištavanja kapaciteta Deminerskog bataljona, upriličen je taktičko-tehnički zbor na kojem je prezentovana deminerska oprema.

Info-brTP

1 FOTO GALERIJA