Operativna komanda

Inicijalna planska konferencija za vježbu „Dinamičan odgovor 14-5“

20.12.2013

U srijedu 18. decembra 2013.godine, u kasarni „Rajlovac OS BiH“, realizovana je Inicijalna planska konferencija za vježbu „Dinamičan odgovor 14-5“.

Konferencijom je rukovodio pukovnik Šaban Žunić, oficir primarne odgovornosti vježbe „Dinamičan odgovor 14-5“. Konferencija je imala za cilj da se usaglase ciljevi i zadaci vježbe, kao i sastav snaga koje će učestvovati na vježbi.

Pored oficira za realizaciju vježbi vanjskog ocjenjivanja u 2014.godini, brigadnog generala Sakiba Forića, konferenciji su prisustvovali komandant 5.pbr brigadir Kenan Dautović, predstavnici ZŠ OS BiH, komande i jedinica OK OS BiH, KP OS BiH i predstavnici Glavne komande EUFOR-a i Multinacionalnog bataljona EUFOR-a.

Vježba „Dinamičan odgovor 14-5“ održaće se u junu 2014.godine i to će biti najveća vježba OS BiH u narednoj godini. U vježbi će pored 5.pbr, kao primarne jedinice koja se ocjenjuje, biti pridodati borbeni elementi Brigade taktičke podrške i Brigade VS i PVO, kao i rezervne snage EUFOR-a i multinacionalnog bataljona EUFOR-a.

info- OK OS BiH