Operativna komanda

Održana radionica „Odnosi s javnošću i medija trening“ za štabne starješine Komande OK OS BiH

31.1.2014

U periodu 29-30. januara 2014. godine u Komandi Operativne komande OS BiH realizovana je radionica „Odnosi s javnošću i medija trening“. Radionicu je pohađalo 11 oficira i podoficira raspoređenih na štabnim dužnostima u Komandi OK OS BiH.


Cilj radionice je bio da se štabne starješine upoznaju sa osnovama odnosa s javnošću, unaprijede svoje komunikacijske vještine i nauče osnovne specifičnosti rada s medijima.

Radionicu je otvorio zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse, brigadni general Ivica Jerkić. General Jerkić je istakao izuzetnu važnost poznavanja i razvoja oblika moderne komunikacije kroz funkcije odnosa s javnošću, sa ciljem afirmacije misija OS BiH u internoj i eksternoj javnosti.

Planeri i izvođači obuke na radionici su bili instruktori za medija trening, major Aleksandar Krunić (OK OS BiH) i gđa Antonija Lukić (MO BiH). Kombinacijom predavanja i praktičnih vježbi iz domena odnosa s javnošću, komunikacijskih vještina i rada sa medijima, uspješno je ostvaren planirani cilj radionice. Sami učesnici su izjavili da je izbor i izvođenje tematskih sadržaja predavanja i praktičnih vježbi prevazišao njihova očekivanja.



Na kraju drugog dana, radionicu je zatvorio brigadni general Sakib Forić, zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije. Prilikom dodjele certifikata učesnicima, general Forić je ukazao na potrebu daljeg unapređenja i usavršavanja funkcije odnosa s javnošću u OS BiH, kao i edukacije pripadnika OS BiH na ovom polju.

U naredna tri mjeseca, tim instruktora za medija trening će izvesti dvodnevne radionice po lokacijama komandi brigada, prilikom čega će biti obučeno 60 pripadnika OK OS BiH u poznavanju odnosa s javnošću, komunikacijskim vještinama i osnovama rada sa medijima.

Info – OK OS BiH