Operativna komanda

Posjeta Komandanta OK OS BiH artiljerijskom bataljonu 5.pbr OS BiH

28.2.2014

Komande i jedinice artiljerijskog bataljona 5. pješadijske brigade razmještene u kasarni „Josip Karimović – Grabo“ u Žepču, dana 27.02.2014. godine, posjetio je komandant Operativne komande, brigadni general Dragan Vuković sa svojim saradnicima.

Genarala Vukovića i njegov tim dočekali su brigadir Kenan Dautović, komandant 5.pbr i pukovnik Vlatko Marinčić, komandant artiljerijskog bataljona.

Nakon predaje raporta, pukovnik Marinčić je kroz informativni brifing upoznao generala Vukovića i njegov tim sa stanjem i aktivnostima u svojoj jedinici. Naglasak je stavljen na trenutne aktivnosti kao i na pripreme za predstojeće aktivnosti po obuci u bataljonu.

Po završetku informativnog brifinga, general Vuković se obratio prisutnim starješnima, te ih informirao o trenutnom stanju u OS BiH. U svom izlaganju general Vuković je naglasio važnost kontinuiranog, kako pojedinačnog, tako i kolektivnog angažmana svih pripadnika na očuvanju borbene spremnosti za izvršavanje dodijeljenih zadaća. S obzirom da na ovoj lokaciji predstoji obilježavanje 22. godišnjice utemeljenja Hrvatskog Vijeća Odbrane i 8. godišnjice osnivanja 1. pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH, general Vuković je izdao nekoliko zadaća po pitanju infrastrukturnih radova i organizacije iste.
 

Nakon toga, izvršen je obilazak i sagledano je stanje kasarne, tako da su general Vuković i njegov tim stekli detaljan uvid u stanje iste.

General Vuković je na kraju istakao da je zadovoljan organizacijom života i rada na lokaciji i rezultatima koje je ova jedinica postigla u dosadašnjem radu, te dao određene sugestije i prijedloge za poboljšanje uslova života i rada na lokaciji.

Info-5.pbr