Operativna komanda

Pripreme za CISM Futsal Kup za mir 2014. godine

3.4.2014

U periodu od 22. do 26. septembra 2014. godine Bosna i Hercegovina će biti domaćin 6. CISM Futsal Kupa za mir (6th CISM FUTSAL Cup for Peace).

Učesnici takmičenja će biti ekipe oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Za organizaciju ovog veoma važnog CISM takmičenja, OS BiH su formirale Organizacioni odbor na čelu sa predsjednikom, brigadnim generalom Ivicom Jerkićem. Organizacioni odbor je već imao dva koordinaciona sastanka na kome su usaglašeni zadaci svih timova Organizacionog odbora za realizovanje pripremnih aktivnosti.

Predsjednik Organizacionog odbora, brigadni general Ivica Jerkić je istakao: „Cilj OS BiH je da do sada organizuje najbolji CISM Futsal Kup za mir i da ekipa OS BiH zauzme prvo mjesto!“

CISM Futsal Kup tradicionalno se organizuje od 2009. godine i na njemu učestvuju republike bivše SFRJ. Dosadašnji organizatori CISM Futsal Kupa za mir bili su: Srbija 2009. godine, Hrvatska 2010. godine, Slovenija 2011. godine, Crna Gora 2012. godine i Makedonija 2013. godine.

Međunarodni vojni sportski komitet (CISM) je osnovan 18. februara 1948. godine i jedna je od najvećih multidisciplinarnih organizacija na svijetu. Pod okriljem CISM organizuju se razni sportski događaji za 133 zemlje članice. Krajnji cilj CISM je da doprinese izgradnji svjetskog mira objedinjavanjem oružanih snaga kroz sport a naglašavajući svoj moto pod kojim funkcionišu - „Prijateljstvo kroz sport“.

Info-OK OS BiH