Operativna komanda

Vojno-diplomatski predstavnici u posjeti Komandi OK OS BiH

25.4.2014

Okrugli sto vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u Bosni i Hercegovini održan je u četvrtak 24. aprila 2014. godine u kasarni „Rajlovac OS BiH“ u Sarajevu.

Vojno-diplomatske predstavnike primio je komandant OK OS BiH, brigadni general Dragan Vuković, sa zamjenikom, brigadnim generalom Ivicom Jerkićem i članovima Komande OK OS BiH. Skupu je prisustvovalo 13 vojno-diplomatskih predstavnika iz Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Norveške, Njemačke, Rumunije, Rusije, SAD, Slovačke, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Komandant OK OS BiH, brigadni general Dragan Vuković je izrazio zadovoljstvo pruženom prilikom za organizaciju okruglog stola za vojno-diplomatske predstavnike u BiH, u Komandi OK OS BiH. General Vuković je održao uvodni brifing o organizaciji, strukturi i misiji OK OS BiH nakon čega su uslijedili brifinzi o učešću OK OS BiH u misiji ISAF, o pomoći civilnim strukturama i rezultatima protiv-minskih akcija OS BiH. Između ostalog, razmotrena su i pitanja vezana za buduće angažovanje jedinica OS BiH u misijama van zemlje, obuci jedinica i stanju i razvoju helikopterskih kapaciteta OS BiH.

Susreti sa vojno-diplomatskim predstavnicima akreditovanim u BiH su više puta opravdali svoj cilj, koji je rezultovao otvaranjem novih oblika vojne saradnje između OS BiH i stranih armija.

Info-OK