Operativna komanda

Pripadnici OS BiH nastavljaju misiju pružanja pomoći civilnom stanovništvu

18.5.2014

Iako vodostaji rijeka u poplavljenim područjima pokazuju stagnaciju ili blagi pad, jedinice Operativne komande OS BiH nesmanjenim intenzitetom nastavljaju svoju misiju pomoći ugroženom stanovništvu u BiH.

U ranim jutarnjim satima 18.05.2014. godine, na područjima Maglaja, Žepča, Doboja, Banja Luke, Orašja i Bijeljine, angažovano je preko 120 vojnika sa motornim vozilima, čamcima i neophodnom opremom. U vazdušnim operacijama su do 09.00 sati angažovana dva helikoptera OS BiH na područjima Doboja i Banja Luke.

Prema podacima iz Operativnog centra OK OS BiH u toku 18. maja 2014. godine glavni zadaci angažovanja jedinica OK OS BiH bit će na sjeveru i sjeveroistoku BiH, u područjima Orašja, Šamca i Bijeljine. U skladu sa današnjim planom a radi efikasnijeg djelovanja, već je izvršeno pregrupisavanje helikoptera u bazu „Dubrave“ kao i određenog broja vojnika i motornih vozila.

U toku 17.05.2014.godine jedinice Operativne komande OS BiH su angažovale preko 850 vojnih lica sa 94 motorna vozila, sedam inžinjerijskih mašina i 23 čamca, dok je u vazdušnim operacijama, sa 40 letova, učestvovalo pet helikoptera.

Info-OK