Brigada taktičke podrške

Uručeni certifikati polaznicima Osnovnog kursa uništenja NUS-a - nivo II

9.5.2014

U kasarni “Rajlovac OS BiH” 08.05.2014.godine upriličena je ceremonija kojom je ozvaničen završetak „Osnovnog kursa za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS-a)“ nivo II i uručeni certifikati za 16 polaznika iz OS BiH i Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e.

Ovaj kurs je realizovan u periodu od 17.03.do 08.05.2014.godine. Zajedničku obuku ”Osnovni kurs uništenja NUS-a” nivo II pripadnika iz sastava OS BiH i SIPA-e su realizovali  instruktori iz sastava ”Centra za obuku protivminsko  djelovanje i NUS”.

Prisutnim na ceremoniji obratio se načelnik Odjeljenja za deminiranje i uništenje NUS-a Operativne komande OSBiH brigadir Asim Spahić, istaknuvši važnost jačanja saradnje na planu zajedničke obuke i istakao da OSBiH posjeduju najsavremeniju opremu za naprednu specijalističku obuku za uklanjanje, deaktiviranje i uništavanje NUS-a, te raspolažu odgovarajućim poligonima i iskusnim personalom.

U povodu uspješnog završetka kursa, čestitke je uputio je komandant Deminerskog bataljona brTP pukovnik Dževad Zenunović, naglašavajući značaj korištenja resursa koji su na raspolaganju OSBiH, a u kontekstu pružanja podrške zajedničkoj obuci, kao i djelovanju u skladu s nadležnostima i misijom u sklopu OSBiH i agencija koje brinu o sigurnosti u BiH.

Info-brTP