Brigada taktičke podrške

Kadeti Vojne akademije Kraljevine Švedske posjetili bataljon veze

9.7.2014

Pripadnici Bataljona veze su 04.07.2014. godine, po drugi put imali čast da u kasarni „Miloš Obilić“ u Palama ugoste kadete i profesore Vojne akademije Kraljevine Švedske.

Sedamnaest kadeta i šest profesora Vojne akademije Kraljevine Švedske primio je izvršni oficir Bataljona veze major mr. Sulejman Salihagić. Za kadete i profesore organizovan je informativni brifing, gdje je major Salihagić predstavio Bataljon veze, njegovu ulogu i značaj u OS BiH. Kadeti su posebno bili zainteresovani za rad i funkcionisanje stacionarnih komunikacionih čvorišta i izrazili su želju da naredne godine posjete jedno od njih.

Nakon završenog brifinga gosti su imali priliku da obiđu krug kasarne „Miloš Obilić“, gdje je bio upriličen i TT zbor. Kadeti su imali priliku da se upoznaju sa sredstvima veze i naoružanjem koje koriste pripadnici Bataljona veze i da sa personalom razmjene međusobna iskustva po pitanju telekomunikacija.

Na kraju se major Salihagić zahvalio profesorima i kadetima Vojne akademije Kraljevine Švedske, što su u svoj plan uvrstili i posjetu Bataljonu veze uz obostrano zadovoljstvo uputio je poziv da i naredne generacije kadeta roda veze posjete našu jedinicu i da sa našim pripadnicima razmjene iskustva. Profesori Vojne akademije izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost na gostoprimstvu pripadnicima Bataljona veze. Istakli su da je ovo već tradicionalna posjeta, da njihovim kadetima mnogo znače iskustva sa ovih prostora i da će vrlo rado i naredne godine posjetiti Bataljon veze.

Info-brTP