Brigada taktičke podrške

U kasarni “Miloš Obilić” Pale održana manifestacija “Dani otvorenih vrata”

18.11.2014

U povodu obilježavanja 9. godišnjice od formiranja OS BiH, 13.11.2014. godine u kasarni “Miloš Obilić” Pale održana je manifestacija “Dani otvorenih vrata”, koju je posjetilo 30 učenika iz osnovne škole Pale i 20 djece iz Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala, sa nastavnim personalom i roditeljima.

U prigodnom obraćanju komandant bataljona veze, pukovnik Željko Bradić prisutnima je   poželio dobrodošlicu i upoznao ih sa zadacima i aktivnostima bataljona veze.

Posjetioci manifestacije su imali priliku da se upoznaju sa pripadnicima bataljona veze i da vide dio opreme i sredstava bataljona veze, deminerskog bataljona i bataljona vojne policije. Posjetiocima je bilo posebno interesantno vidjeti sredstva i opremu koja je preznetirana, a veći broj mališana je izrazio želju da jednog dana i oni postanu vojnici.

Nakon posluženog osvježavajućeg napitka posjetitelji su sa puno emocija i pozitivnih utisaka otišli iz kasarne uz nadu i riječi da sa zadavoljstvom očekuju novi susret sa pripadnicima bataljona veze.

Info-brTP