Brigada zračnih snaga i protivzračne odbrane

Učešće 1.Helikopterskog skvadrona na vježbi gašenja požara u Bileći

23.5.2011

Na zajedničkoj vježbi gašenja požara održanoj 18.05.2011.godine u Bileći, koja je bila u organizaciji 4. pješadijske brigade OS BiH, pored pripadnika brigade učestvovale su i jedinice brigade VS i PVO OS BiH

Na zajedničkoj vježbi gašenja požara održanoj 18.05.2011.godine u Bileći, koja je bila u organizaciji 4. pješadijske brigade OS BiH, pored pripadnika brigade učestvovale su i jedinice brigade VS i PVO OS BiH, kao i jedinice vatrogasnih društava opština Bileća i Trebinje.
Na taktičko-tehničkom zboru, održanom neposredno prije vježbe gašenja požara, pripadnicima vojno diplomatskog kora, kao i predstavnicima OS BiH i predstavnicima civilnih vlasti, prikazane su taktičko- tehničke mogućnosti helikoptera MI-8 i SA-342 „Gazela“ pri gašenju požara, izviđanju i medicinskoj evakuaciji.

Pripadnici 1. helikopterskog skvadrona iz Banjaluke učestvovali su sa jednim helikopterom MI-8T sa zadatkom gašenja požara protivpožarnim vedrom PPV-2000, i jednim helikopterom tipa SA-342 „Gazela“ sa zadatkom izviđanja rejona požarišta i medicinske evakuacije.