Brigada zračnih snaga i protivzračne odbrane

Izvršena primopredaja dužnosti komandanta Brigade ZS i PZO

8.6.2020

Na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjoj Luci, 8. juna 2020. godine, izvršena je svečana primopredaja dužnosti komandanta Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane (Brigadа ZS i PZO) i ispraćaj dosadašnjeg komandanta u zasluženu penziju.

Primopredaja dužnosti komandanta Brigade ZS i PZO izvršena je između brigadira Dragana Nakićа i brigadira Janka Petrušićа.

 

Svečanosti je prisustvovao i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić, zatim, bivši komandant Brigade ZS i PZO, a sada zamjenik komandanta za operacije Komande za podršku OS BiH, brigadir Zoran Dunović, komandant 6. pješadijske brigade brigadir Radovan Jović, predstavnici EUFOR-a, komandanti potčinjenih jedinica te pripadnici komande Brigade ZS i PZO.

 

Generalmajor Radovan Ilić zaželio je sretan odlazak u penziju brigadiru Nakiću i zahvalio mu se na uspješnom radu i doprinosu u brigadi, a novom komandantu brigadiru Petrušiću dobrodošlicu i nastavak uspješnog rada u Brigadi ZS i PZO.

 

Poslije oficijelnog dijela primopredaje dužnosti, upriličen je ispraćaj u penziju brigadira Dragana Nakića, prilikom čega mu je uručen simboličan poklon.

 

Ispred komande Brigade ZS i PZO poklon je uručio načelnik Štaba brigadir Muhamed Hasanović koji je iskoristio priliku da se zahvali brigadiru Nakiću na njegovom velikom doprinosu u radu i razvoju Brigade ZS i PZO te zaželi ličnu i porodičnu sreću, a zatim je novom komandantu,  brigadiru Janku Petrušiću, zaželio uspješan daljnji rad na poziciji komandanta Brigade ZS i PZO.

 

U svom govoru brigadir Nakić se osvrnuo na rad i uspjehe brigade u proteklih pet godina i izrazio zadovoljstvo što za to vrijeme nije bilo nikakvih vanrednih događaja ni incidenata.

 

Novi komandant Brigade ZS i PZO brigadir Janko Petrušić je poželio sretan odlazak u zasluženu penziju brigadiru Nakiću te istakao značaj aspekta sigurnosti personala pri izvršavanju svih budućih zadataka Brigade ZS i PZO.

 

Info – Brigada  ZS i PZO

3 FOTO GALERIJA