Zajednicki stab OS BiH

Sastanak načelnika Zajedničkog štaba OS BiH i komandanta NATO štaba u BiH

28.1.2015

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč i komandant NATO štaba u BiH brigadni general Cristopher Petty su u Zajedničkom štabu OS BiH 27.01.2015. godine održali redovni mjesečni sastanak. Sastanku je, pored general pukovnika Jeleča, prisustvovao i zamjenik NZŠ za operacije, general major Mirko Tepšić.

Tokom sastanka težište razgovora bilo je na novom pregledu odbrane, učešću jedinica Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru (OPM), deminiranju, vojnoj obuci i edukaciji, civilno-vojnoj saradnji, materijalno-tehničkoj opremljenosti te o sportskim aktivnostima u OS BiH.

Brigadni general Petty naglasio je opredijeljenost NATO štaba u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH u izvršavanju njene misije i zadataka propisanih Zakonom o odbrani, kao i njenog puta ka punopravnom članstvu u NATO.

General pukovnik Jeleč zahvalio se brigadnom generalu Pettyiju na dosadašnjoj, partnerskoj i prijateljskoj saradnji, kao i na snažnoj podršci koju NATO štab u BiH pruža Oružanim snagama BiH.

info-ZŠ OS BiH