Zajednicki stab OS BiH

Obuka pripadnika OS BiH od strane instruktora Nacionalne garde Maryland

13.2.2015

U kasarni “Rajlovac OS BiH” je u periodu od 10. do 12.02.2015. godine realizovan kurs pod nazivom “Angažovanje ključnih vođa, pregovaranje i posredovanje“ („KLE's, Negotiation, Mediation”) koji su sa pripadnicima OS BiH realizovali instruktori Nacionalne Garde Maryland (SAD).

Kurs je realizovan u skladu sa Planom događaja obuke M2M (Mil-to-Mil) za 2015. godinu i predstavlja rezultat veoma uspešne saradnje Zajedničkog štaba OS BiH sa predstavnicima Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD u BiH i Nacionalne Garde Maryland.


Zahvaljujući zainteresovanosti pripadnika OS BiH za navedenu tematiku i profesionalnom radu instruktora obuka je uspešno provedena kroz teoretsku i praktičnu nastavu čime je postavljeni cilj kursa u potpunosti ostvaren.

Kroz različite scenarije, zasnovane na stvarnim iskustvima instruktora NG Maryland, 27 pripadnika OS BiH je uspešno primenjivalo osnovne tehnike pregovaranja i posredovanja čime su stekli vrijedna iskustva koja će biti primjenjiva i dragocjena tokom angažovanja pripadnika OS BiH u operacijama podrške miru, ali i u svakodnevnom radu u komandama i jedinicama OS BiH.

Info-ZŠ OS BiH