Zajednicki stab OS BiH

Podrška Oružanih snaga BiH manifestaciji „Kid's festival“

17.6.2015

Oružane snage BiH podržale su tradicionalnu manifestaciju „Kid's festival“ koja se održala u Sarajevu, na platou ispred dvorane „Skenderija“ u periodu od 12. do 16.06.2015. godine. Za ovu priliku doprinos Oružanih snaga BiH ogledao se u angažiranju Počasne jedinice OS BiH, Vojnog orkestra BiH, deminerskog tima i helikoptera s posadom.

Manifestacija je počela 12.06.2015. godine kada su u paradi, u povodu početka „Kid's festivala“, učestvovali pripadnici OS BiH koji su sa ostalim učesnicima u koloni hodali od Baščaršije do dvorane „Skenderija“.

Osim toga, pripadnici deminerskog tima su tokom festivala svakodnevno držali predavanja o opasnostima od mina i zaostalih ubojnih sredstava, što je privuklo pažnju djece i na taj način se povećao nivo svijesti o opasnosti od mina ne samo kod djece, nego i kod roditelja.

Također, helikopter OS BiH izvršio je prelet s kraćim zadržavanjem iznad platoa dvorane „Skenederija“ 13.06.2015. godine, i tom prilikom izvšeno je snimanje/fotografiranje manifestacije iz zraka.

Pripadnici OS BiH dostojno su prezentirali Oružane snage BiH i svoj rad najmlađima, jer je upravo festival posjećen od velikog broja djece.

Organizator je izrazio veliku zahvalnost Oružanim snagama BiH na učešću, jer su svojim učešćem dali veliki doprinos uspješnosti festivala dajući mu sasvim novu dimenziju.

Info-ZŠ OS BiH